Het is net als vliegen

Tijdens een verblijf in de Alto Adige, de zuid Tiroler Alpen, stonden er diverse elektrische fietsen ter beschikking bij het hotel waar mijn vrouw en ik verbleven.

Ik heb een verschrikkelijke hekel aan fietsen. “Als ik een tweewieler zie krijg ik al zadelpijn” was mijn devies. Om dit te illustreren heb ik thuis een “nieuwe” Koga van 6 jaar oud staan met een vette 500 kilometer op de teller.

Dit even als inleiding want nu gaat het verhaal echt van start.
Ik zag dus de e-bike’s bij het hotel en vroeg mijn vrouw of we de volgende dag niet een toertje moesten gaan doen. Twee uur later ontwaakte ze uit een coma, dit was het laatste wat ze van me verwachte. Om een heerlijk verhaal kort te houden: we hebben twee super dagen gereden op de speed pedelecs in het prachtige berglandschap .

Ik wilde wel zoiets om naar mijn werk te rijden, bewegen voor de gezondheid, niet naar de sportschool en toch efficient vervoer. Thuis gekomen heb ik diverse s-pedelecs getest tijdens woon-werk verkeer en dus ook die van Tonnie. Na een bezoek aan de showroom van Beterbike keerden mijn vrouw en ik met twee bestellingen op zak naar huis. Zij een Schwabing en ik de GT.

We hebben in enkele maanden meer gefietst dan in alle v oorgaande jaren, zij blij en ik ook. Van thuis naar het werk is het 12 kilometer. Met de auto duurt de rit 16 minuten en met de Sterzing 18 minuten. Whaow wat een machine is de M1 Sterzing GT. Iedere ochtend kijk ik naar buiten of het weer is om laag te vliegen (met regenweer laat ik de fiets thuis, geen zin in een nat pak). Een super gevoel om met hoge snelheid vooruit te komen, lekker te bewegen zonder tijdverlies en een genot om met een frisse neus op je werk aan te komen.

Zadelpijn? nog niets van gemerkt!

M1 Sterzing GT: laagvliegen op hoog niveau.

Noud